Onze Masters

 

Katelijne Rotsaert

Organisatie Coach gespecialiseerd in Leadership Development en Team coaching – Eigenaar van Crescente Consult

Tel: +32 494 16 43 13

Mail: katelijne@crescenteconsult.be

Wat maakt dat het ene team werkt en het andere niet? Wat zorgt ervoor dat een teamlid met heel veel drive de ene doelstelling haalt maar voor een andere ter plaatse trappelt? Wat is er nodig opdat een leider die resultaten boekte met zijn team ook in een nieuwe rol kan bijdragen aan duurzaam succes van het bedrijf?

Dat zijn vragen waar ik me graag in verdiep en organisaties ondersteun in het vinden van antwoorden en oplossingen. Studies tonen aan dat knappe mensen samenbrengen in een team nog geen garantie is voor excellent resultaat. Daar is meer voor nodig…

Sinds 2008 werk ik als zelfstandig organisatie coach. Meer dan 15 jaar studie (in binnen- en buitenland) van een brede waaier aan methodieken en jarenlange ervaring vormen de basis van mijn eigen aanpak om het verborgen potentieel aan wijsheid en innovatie in individuen, teams en organisaties aan te boren.

Voordat ik in 2008 koos om als  zelfstandig Organisatie Coach aan de slag te gaan, werkte ik 10 jaar in managementfuncties met verantwoordelijkheid over diverse teams, sales en business development.

Het Reiss Motivation Profile® (RMP) is één van de tools die ik graag inzet bij:

Vlaanderen en Brussel zijn de regio’s waar ik overwegend professioneel actief ben, soms in het buitenland. Ik bied ook online coaching en training aan. Ik werk in het Nederlands en Engels (in duo ook in het Frans).

Bouwel (Grobbendonk)

Els Vandervaeren

Motivatie- en Veerkrachtcoach

tel: +32 (0)477 62 01 59
mail: els@moti-veer.be

Professioneel/bedrijven

 • Stress en burn-out begeleiding en preventie naar meer energie en veerkracht
 • Workshops: intrinsieke motivatie, focus, zelfsturing
 • Talentontwikkeling en motiveren van teams
 • Welzijnsbeleid
 • Loopbaanbegeleiding (vanaf begin 2019 via loopbaancheques)

Particulier

 • Loopbaanbegeleiding (vanaf begin 2019 via loopbaancheques)
 • Stress en burn out begeleiding, ontwikkelen van meer veerkracht
 • Ontdekken van je eigen intrinsieke motivatieprofiel, wat geeft je energie en wanneer ervaar je flow
 • Relaties: hoe elkaar beter begrijpen vanuit je eigen motivatie en terug afstemmen op elkaar

Mirya Pollmann

Senior coach en trainer, met liefde voor de mens en haar/zijn uitdagingen om veerkrachtig te blijven en te groeien.

tel: +32 497 596123

mail: mirpollmann@gmail.com

Mensen boeien mij van jongsaf aan, meer bepaald hoe ze interageren in allerlei contexten, en waarom ze doen wat ze doen. Dit vertaalt zich professioneel naar mijn passie om te werken met teams rond hun ontwikkeling, hun interne dynamiek, hun kunst om al dan niet op een gezonde manier met veranderingen om te gaan, hun uitdagingen om ervoor te zorgen dat ze op een duurzame manier samen sterker worden om hun ambities te realiseren. Dit loopt niet altijd van een leien dakje. Soms worden mensen als deel van hun team -al dan niet gewild- niet gehoord. Ik vind het boeiend en verrijkend om hen dan, met een externe blik en een rugzak aan ervaringen en inzichten, te mogen ondersteunen in hun exploratie: waar komen ze als team vandaan, wie zijn ze nu en waar staan ze voor als team, en wat valt er te ontdekken over wat er nodig is om te floreren als team. Een pad van verandering begeleiden waarbij verschillende motivaties en drivers, persoonlijkheden, ervaringen, verwachtingen en twijfels leven in het team.

Hiernaast intrigeren individuele vragen van mensen binnen hun werkcontext mij om te ontdekken waar ze naartoe willen en kunnen, en dit soms niet durven of mogen. Welke interne of externe hindernissen houden hen tegen en hoe kunnen ze hiermee omgaan, is datgene waar ik hen graag in begeleid.

Ik ben opgeleid als klinisch psychologe, en combineer het werken met mensen in een humanitaire context (crisisinterventie, psychosociale ondersteuning) met management ervaring in verscheidene business contexten. Na het doorleven en begeleiden van een change traject in een bedrijf als HR manager, koos ik er in 2005 voor om me verder te focussen op coaching en training van zowel individuen als teams. Sindsdien ben ik verder gegroeid o.a. door een eigen coaching traject en het volgen van verscheidene opleidingen en heel wat zelfstudie. Vandaag haal ik mijn energie uit individuele coaching, team coaching en in-company opleidingen rond leiderschap en communicatie. Dit zowel in profit als non-profit organisaties.

Het Reiss Motivation Profile® (RMP) vind ik een van de meest brede én diepgaande instrumenten die ik gebruik bij

 • Coachen van nieuwe of bestaande (virtuele) teams: executive-, management- of operationele teams
 • Coaching rond persoonlijke ontwikkeling – zowel privé als professionele verwachtingen
 • Coaching bij risico’s van burn-out, die eveneens gepaard kunnen gaan met vragen rond loopbaanontwikkeling
 • Opleidingstrajecten rond leiderschap: zowel rond mindset als rond vaardigheden.

Ik coach en train zowel in het Nederlands, Engels als Frans, in België en internationaal. Online training en coaching behoren eveneens tot de mogelijkheden om samen te werken.

Oordegem (België)

Ann-Sophie Maeyaert

Chief Enabling Officer en Reiss Motivation Profile® Master

tel: +32 (0)49 108 69 86

mail:info@iamhuman.be

De heersende aanpak in vraag gesteld

Als het over HR gaat, hebben de meeste mensen het over administratieve taken zoals de payroll of rekrutering. Taken die uiteraard onlosmakelijk met het werk verbonden blijven, maar er slechts een deel van zijn. De harde HR blijft eigen aan het takenpakket voor wie vandaag in HR werkt. Te vaak gaat echter zodanig veel tijd op aan deze harde HR, dat het hart, het gevoel, te weinig aandacht krijgt. De soft side van de human resources, het feit dat we met mensen werken, moet zijn waarde krijgen in het volledige plaatje. Op strategisch niveau de HR meenemen aan de beslissingstafel, zien veel bedrijven nog over het hoofd. Toch is het zo dat het succes van een bedrijf mee bepaald wordt door de mensen die het bedrijf aan de basis doen draaien. Een afvaardiging aan de directietafel is daarom niet meer dan logisch.

They’re humans, not resources

Mensen zijn geen resources. Het zijn mensen. Mensen die onmisbare schakels zijn binnen je bedrijf en op hun manier, met hun talenten – in hun rol – bijdragen aan het slagen van je projecten, aan de kwaliteit van je merknaam. Uit onderzoek is reeds gebleken dat de employee experience een belangrijke invloed heeft op de customer experience. Gelukkige werknemers zorgen voor gelukkige klanten.

De vernieuwende, menselijke aanpak van I Am Human

Je bedrijfscultuur onder de loep nemen, van bottom to top en top to bottom. Iedereen horen, op elk niveau. Zo brengen we gedetailleerd je bedrijf in kaart aan de hand van The Employee Journey Scan©. We bepalen samen de te bereiken objectieven en stippelen het te volgen traject uit, rekening houdende met de data en uitgevoerde analyses.

Het product, de dienst is belangrijk, maar je mensen vormen de basis.

I Am Human wil bedrijven ondersteunen in het verhogen van het engagement van hun werknemers. We ondernemen mensgericht, dragen duurzaamheid hoog in het vaandel en zoeken steeds naar innovatieve oplossingen voor onze klanten. Hiervoor hanteren we de motivatie methodologie van pr. Steven Reiss: Het Reiss Motivation Profile®. The Science of Motivation

RMP wordt daarom bij ons ingezet voor individuele coachings voor HR en leidinggevenden, in onze team leadership trajecten en ook voor conflict en burn-out coaching.

Antwerpen

Tom Spittaels

Trainer/Coach

tel: +31 (0)474556191
mail: spittaelstom@gmail.com

Tom is een charismatisch en gepassioneerd trainer-coach, bedreven in het ontwikkelen en motiveren van mensen en het bouwen van krachtige en effectieve teams.
Ben je op zoek naar individuele begeleiding of hulp bij het versterken van je team dan is Tom iemand die een verschil kan maken.
Als deel van zijn persoonlijke missie wil hij mensen stappen laten zetten zodat ze voor hun interessante kansen succesvol kunnen grijpen. Op basis van een betere zelfkennis en een uitgebouwd zelfvertrouwen, kan dan een duurzame, gedreven en deugddoende groei worden gerealiseerd. Het ‘Reiss Motivation Profile®’ is hierbij een zeer goede leidraad.
Hij is volop actief als energiemanagement coach voor Johnson&Johnson waar men de deelnemers adviseert hoe ze hun persoonlijke energie duurzaam kunnen ontwikkelen en optimaliseren.

Zijn team ervaring heeft hij verkregen als volleybalcoach op het hoogste Belgische niveau waar hij gedurende meer dan 15 jaar met hart en ziel liga A teams liet excelleren. Daarnaast heeft Tom tijdens een actieve carrière als projectleider in de R&D afdeling van Johnson & Johnson, verschillende medicijnen mee ontwikkeld en op de markt gelanceerd.
Een groep mensen smeden tot een effectief team is waar hij energie van krijg en wat nooit gaat vervelen. Teamleden moeten er in slagen om effectief samen werken, maar dat is niet evident als belangen hoog zijn en karakters verschillen. In een succesvol team werken met andere woorden alle krachten, op een efficiënte manier, ultiem in dezelfde richting. Naast het functionele aspect moeten mensen bereid zijn om hun beste energie met volle overgave aan het team te geven. Dit kan alleen als ze ervan overtuigd zijn dat er ook energie van het team terug zal vloeien naar henzelf. Tot slot is een belangrijke sleutel tot het versterken van het team, het sterker maken van de verschillende leden. Een team moet dus een plaats zijn waar individuele en persoonlijke groei ten volle wordt mogelijk gemaakt, gestimuleerd en gewaardeerd. Tom zet voor deze doeleinden het Reiss Motivation Profile® in.

Ouderkerk aan de Amstel

Belinda Beemster en Ellen Platje

Persoonlijke Motivatie Coaching,  Relatie Coaching (o.a. Ouder-Kind, collega’s, partners) en Studiekeuze Coaching

tel: 00316 244 777 03 / 00316 532 806 10
mail: info@smile-ouderkerk.nl

SMILE Coaching & Trainingen helpt bij het helder krijgen van jouw innerlijke behoeftes en de zoektocht naar dat wat jij nodig hebt om je tevreden, fit en gemotiveerd te voelen. Als er een goede match is tussen persoonlijke drijfveren en studie, werk en/of privéleven, voel je je sterk, rustig en in balans. Het halen van je doelen kost je dan weinig moeite, gewoon omdat ze bij je passen en je dus gemotiveerd blijft. Het stelt je daarnaast ook in staat bewuste keuzes te maken die zowel in het heden als op de lange termijn goed voelen. Inzicht in jouw eigen drijfveren draagt tevens bij om meer begrip voor het gedrag van een ander te hebben.

Dokkum

Jaap Baalbergen

Loopbaanadviseur RL, coach, RMP master

tel: +31 62 36 72 496
mail:info@videre-coaching.nl

Ik help mensen in diverse situaties en fasen van hun leven bewuste en duurzame keuzes maken ten aanzien van loopbaan en persoonlijk leven. Het kan gaan om een juiste studiekeuze, (her)oriëntatie op de loopbaan, begeleiden naar ander werk, begeleiden bij re-integratie, versterken van veerkracht of het vinden van balans in werk en privéleven.

De basis van duurzame keuzes is het (her)ontdekken van kwaliteiten, behoeften, motivatie en kernwaarden; weten wat je beweegt en gelukkig maakt. Het Reiss Motivation Profile® biedt een uniek persoonlijk motivatieprofiel gebaseerd op 16 levensmotieven. Als coach help ik graag bij het vertalen van deze inzichten naar passende mogelijkheden voor studie, werk en persoonlijke ontwikkeling.

Waar ik met veel energie op een consciëntieuze en creatieve manier aan werk:
o versterken zelfinzicht en vertrouwen,
o omgaan met lastige situaties en versterken van veerkracht,
o ontdekken van mogelijkheden en kansen,
o werken aan een goede presentatie op de arbeidsmarkt,
o ondersteunen bij netwerk- en sollicitatieactiviteiten,
o trainen in het gebruik van sociale media, zoals Linkedin.

Mijdrecht (Nederland)

Karin Terpstra

Loopbaan & Studiekeuze Coach

tel: +31 (0)6 – 246 153 80

mail: info@bitecoaching.nl

Karin werkt als loopbaancoach en studiekeuzecoach in haar eigen bedrijf, bite coaching in Mijdrecht, Nederland. Ze begeleidt mensen met het maken van essentiële levenskeuzes op gebied van studie- en werkloopbaan. In de afgelopen jaren, verdienden de vele honderden cliënten haar onverdeelde aandacht en is er met zorg en respect de juiste ondersteuning geboden. Karin is sinds 2005 RMP Master en geeft, naast individuele coaching, ook workshops en lezingen op basis van de wetenschap van intrinsieke motivatie. Zij verzorgt tevens de RMP specialisatie Studiekeuze™.

Lommel – Koersel (België)

Carl Vlems  &  Jo Dens

Bezielers van Learning Path & Reiss Motivation Profile® Masters

tel: +32 (0)49 582 42 08 (Carl – Lommel)  &  +32 (0)49 667 79 74 (Jo – Koersel)

mailinfo@LearningPath.be

 

RMP bij LEARNING PATH

Learning Path is een trainings- en vormingsorganisatie die zowel indoor als outdoor aan de slag gaat. We bieden programma’s aan in zowel de profitsector als de non-profitsector. Deze programma’s spitsen zich toe op individuen, teams en organisaties. We helpen leidinggevenden om hun impact te vergroten en trainen teams om hun communicatie skills en de samenwerking te verbeteren. Dit alles doen we vanuit de methodiek van het ervaringsleren. Het gaat een stapje verder dan “leren door doen”. Vanuit onze jarenlange ervaring in het werken met groepen en groepsdynamica, zetten we bewust en doelgericht activiteiten in die zowel het individu als het team en de organisatie doen groeien. Zo versnelt Learning Path het groeiproces van een team en individu. We laten leidinggevenden en teams aan den lijve ondervinden zodat ze niet alleen weten welke thema’s belangrijk zijn maar ook voelen waar het om draait.

Carl en Jo zijn de oprichters en bezielers van Learning Path. Sinds 2016 geven zij training, opleiding en teamcoaching. Door zich als RMP Masters te certificeren, kunnen zij nog beter organisaties, teams en individuen begeleiden in het nemen van duurzame keuzes gebaseerd op de intrinsieke motivatie van het team en de kernwaarden (levensmotieven) van de teamleden onderling. Op die manier zetten zij een positief en onomkeerbaar proces van zinvolle verandering op gang.

Oudsbergen – Limburg

Joris Evens

Financial Life Planner – Geldarchitect

mail:joris@jorisevens.be

Joris studeerde af als een ingenieur die altijd al meer interesse in de mens dan in de machine had. Vanuit zijn passie om anderen te helpen hun dromen te beschermen nam hij het verzekeringskantoor van zijn schoonvader over en liet het succesvol verder groeien. Onderweg merkte hij echter dat hij nog iets miste in zijn leven.

Het besef dat zijn tijd en zijn energie eindig zijn, gaf hem de daadkracht en de durf om te kiezen voor dat wat hem echt voldoening en betekenis schenkt. In zijn nieuwe bedrijf gebruikt hij zijn passie, talent en empathisch vermogen om nog beter te luisteren naar de echte noden en wensen van wie naast hem zit.

Vanuit een unieke combinatie tussen intrinsieke motivatie en Financial Life Planning, helpt hij klanten op sleutelmomenten een antwoord vinden op de vraag wat ze nog willen realiseren in hun leven en dit vervolgens waar te maken op korte termijn.

 

Thomas Hoffmann

Consulting – Salesmanagement – Trainer – Coach

tel: +49 (0) 151 17402036
mail: th@hodro.de

Als het niet gaat, dan bestaat het niet!” Dat is zijn motto in het leven.

Thomas Hoffmann is een ondernemer, een familieman en door en door optimist. Hij combineert meer dan 20 jaar managementervaring in middelgrote bedrijven in zijn werk als managementtrainer, docent aan de Duitse DAV (Academie voor buitenlandse handel en verkeer), als coach en key note spreker. Als sparringpartner begeleidt Thomas zijn gesprekspartners in hun groei en het aanboren van hun ware potentieel.

Zijn visie: MENSEN met ENGAGEMENT en NETWERK!

Intrinsieke motivatie als kern van onze persoonlijkheid! In zijn werk van de afgelopen jaren heeft Thomas Hoffmann ook kennis gemaakt met het Reiss Motivation Profile® en vandaag is het RMP op vele gebieden de basis voor zijn samenwerking in bedrijven, teams en met mensen. Om zichzelf een spiegel voor te houden en te kijken naar wat mij echt, écht drijft: dat is de basis voor verdere gesprekken.

Wat halen zijn klanten eruit? Meer duidelijkheid, betere communicatie, betere interactie met andere mensen.

Waar wordt het Reiss Motivation Profile® ingezet? In teambuilding, loopbaanbegeleiding en individuele coaching.

Thomas Hoffmann ziet een duurzame verandering in de arbeidsmarkt, die hij graag wil blijven ondersteunen: “In het verleden hebben we mensen op posities gezet – vandaag bouwen we posities voor mensen op. Waarom? Om de basismotieven en sterktes van onze medewerkers (mensen) ten volle te kunnen benutten. Het effect: meer tevreden werknemers, meer productiviteit, meer vreugde…”

Thomas Hoffmann reist al meer dan 20 jaar in Nederland – hij spreekt de taal heel goed en kent de cultuur. Door zijn goed uitgebouwd netwerk is hij daar ook als Human Connector actief. Hij biedt zijn expertise met het Reiss Motivation Profile® vooral in Oost-Nederland aan – in de provincies Drenthe, Overijssel en Gelderland. Hij is een geaccrediteerd RMP-master in Duitsland en de Benelux.

 

Ben Sansen

Life & Business Coach

tel: +32 14 321 321
mail: ben@bensansen.be

“Don’t dream your life, Live your dreams!”

Persoonlijke groei gecombineerd met zakelijk succes. Inspirerende seminars. Coachingstrajecten die je leadership skills naar een hoger niveau tillen. Dat is de passie van Ben Sansen en zijn team. Dagelijks gaat hij aan de slag met managers, ondernemers & vrije beroepen om het beste uit zichzelf te halen. Met zijn programma’s ‘Into The Wild’ & ‘Personal Power’ werkt hij aan uw persoonlijke vaardigheden. Aanscherpen van de juiste mindset, doorbreken van mentale blokkades en realiseren van persoonlijke doelstellingen en dromen. Daarmee legt hij de basis voor authentiek leiderschap, persoonlijke groei én levenskwaliteit. Tegelijk is Ben omwille van zijn know how verbonden aan meerdere expertisecentra rond stress & veerkracht.

Gorinchem

Conny Boersma

Studiekeuze- en Loopbaancoach

tel: +31 625570027

mail: info@connyboersma.nl

Wat vind ik leuk en wat kan ik en wat past bij mij? Dat zijn de vragen waarmee cliënten bij mij komen en waarin ik ze graag ondersteun. Om dit te ontdekken is het van belang eerst naar jezelf te kijken en het Reiss Motivation Profile® is hier voor een heel mooi instrument. De 16 levensmotieven laten zien welke drijfveren voor jou als persoon belangrijk zijn en hoe je deze kunt inzetten. Ook ontdek je door dit unieke motivatieprofiel wat bij jou niet vanzelf komt en wat je dan misschien ook beter en door anderen kunt laten doen. Of waarvoor je, als je het toch echt graag wilt, je meer voor zult moeten inzetten.

Waar ik graag mijn energie aan geef is om dit samen uit te zoeken zodat jij een keuze kunt maken die bij je past. Kiezen is leuk!

Cliënten komen bij mij voor:

 • Studiekeuzebegeleiding
 • Loopbaanbegeleiding
 • Balans vinden tussen werk en privé
 • Begeleiding van werknemers

Plaats: Nazareth-Belgium

Fabienne Van den Haute

(Functie:) Zaakvoerder en coach Moodmanagement – Moodcoach

tel: +32499/58 55 04
mail: fabienne@moodmanagement.be

Beschrijving van je activiteiten: Leiderschap & Sales via coaching & training in KMO’s.

Brugge (België)

Marleen Devisch  &  Alex Peeters

Reiss Motivation Profile® Master & Licensed NLP Coaching Trainer of Neuro-Linguïstisch Programmeren™

tel: +32 478 20 13 20  &  +32 472 11 06 54

mail: rmp@groeiacademie.be

 

RMP bij GROEI ACADEMIE

“Het is de missie van Marleen om verbindend te zijn en verbinding te creëren tussen mensen en om mensen te helpen verbinding tot stand te brengen in en met zichzelf. Ik geloof dat gebrek aan verbinding de grondoorzaak is van de meeste problemen in en tussen mensen, wereldwijd. Mensen helpen groeien in het maken van verbinding, is mijn bijdrage tot een wereld waarin het goed is om leven, een wereld zoals die wellicht echt bedoeld is.”

“Het is de missie van Alex om mensen helpen te weten wat ze echt willen en hen te helpen om het allerbeste uit zichzelf te halen. Ik geloof dat ‘niet weten wat je echt wil’ de grondoorzaak is van vele problemen in en tussen mensen, wereldwijd. Mensen helpen groeien in het zichzelf te durven zijn vanuit hun authentieke kracht, is mijn bijdrage tot een wereld waarin het steeds beter om leven is.”

Alex en Marleen zijn man en vrouw, maar ook een zeer uniek trainersduo. Alex is geboren met het Syndroom van Asperger en heeft alles wat we aan jou willen leren, zelf doorlopen. Hij is dus het levende bewijs van wat NLP in iemands leven kan betekenen. Marleen heeft de zaken die Alex vaak diende te leren, van nature meegekregen. Samen vormen Alex en Marleen een zeer complementair trainersduo. Alex als ervaringsdeskundige en trainer met een enorme bagage. Marleen als zeer ervaren trainer, die van alle markten thuis is en die creatief inspeelt op elk publiek dat ze voor zich heeft.

 

GROEI ACADEMIE leert jou helder en met impact te communiceren en te spreken, zowel privé als op de werkvloer.

Vlotter contacten leggen, beter begrepen worden, de ander beter begrijpen, efficiënter informatie uitwisselen, doelgerichter communiceren, gemakkelijker samenwerken, een excellente teamleider zijn, anders omgaan met spanningen en conflicten, klanten de juiste informatie op het juiste moment geven, meer impact op jouw omgeving, en nog zoveel meer.

Elke mens is op zoek naar de mogelijkheid om impact te hebben op zichzelf, anderen, zijn of haar omgeving. En het is een universele behoefte van mensen om mee het verschil te maken en een volwaardige plaats in te nemen binnen hun relaties, zowel privé als professioneel. Helder en met impact communiceren is een onontbeerlijk gegeven om aan deze behoefte tegemoet te komen. Binnen GROEI ACADEMIE leren we jou zowel basistools voor communicatie aan, als de nodige strategieën om écht impact te hebben op anderen met jouw communicatie. Zo dragen wij op onze beurt ons steentje bij tot een communicatievriendelijke maatschappij.

Dus bij GROEI ACADEMIE zetten wij jou op weg om het beste uit jouw communicatie en uit jezelf te halen, wanneer je écht resultaat wilt!