Kmo-P Subsidie

RMP BENE is geregistreerd als dienstverlener

Reiss Motivation Profile® BENE is  geregistreerd als dienstverlener voor de KMO-Portefeuille.
Wilt u weten of uw opleiding door kmo-p gesubsidieerd kan worden? Neem dan contact met ons op.

Registratienummer RMP BENE als dienstverlener KMO-P: DV.O231855

20 tot 30 % subsidie voor Vlaamse Kmo’s

 • Woont u in Vlaanderen en heeft u een statuut als zelfstandige, zelfstandige in bijberoep of als vrij beroep?
 • Wilt u weten of uw opleiding door kmo-p gesubsidieerd kan worden? Neem dan contact met ons op.

De volgende kortingen op het netto-inschrijvingsbedrag gelden:

 • als kleine onderneming: 30% korting (subsidieplafond van 7.500 euro per jaar)
 • als middelgrote onderneming: 20% korting (subsidieplafond van 7.500 euro per jaar)

Uiterste datum projectaanvraag:
Neem de startdatum van de opleiding/workshop + 14 kalenderdagen. Dit wil zeggen zaterdagen en zondagen als kalenderdagen inbegrepen. Na deze datum wordt het project afgewezen! Periode vóór de opleiding/workshop inschrijven en betalen is wettelijk in orde en aangewezen om de subsidie niet te missen!

Dit is een initiatief van het Agentschap Innoveren & Ondernemen Vlaanderen of VLAIO.
Meer info vindt u op kmo-portefeuille of via het gratis nummer 1700 en 0800 20 555.
Voor de voorwaarden: www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille.

Stappenplan aanvraag KMO-Portefeuille

 1. U schrijft zich in voor een opleiding via de website van RMP BENE. U ontvangt na inschrijving een bevestiging van uw inschrijving. In bijlage vindt u de factuur met alle info die u nodig heeft om de betaling van de btw uit te voeren en een subsidieaanvraag in te dienen.
 2. Indien u voor de eerste maal gebruik maakt van de KMO-portefeuille dient u onmiddellijk uw onderneming te registreren op de website van het ‘Agentschap Innoveren en Ondernemen’.  U klikt op de roze knop  ‘Aanvragen’ aan de rechterkant om uw aanvraag op te starten. Dit kan enkel via uw identiteitskaart en kaartlezer! U dient enkele gegevens over uw onderneming te verifiëren en in te vullen. Een gedetailleerd overzicht van de procedure vindt u HIER.
 3. Indien u reeds eerder betaald heeft via de KMO-portefeuille of uw registratie is in orde, dient u zo snel mogelijk uw subsidieaanvraag in orde te brengen via de website van de KMO-Portefeuille. Ons DV.O-nummer = DV.O231855. OPGELET: Hou er rekening mee dat u voor de KMO-portefeuille enkel het cursusbedrag EXCL  BTW mag vermelden.
 4. Na het doorlopen van de 5 tabbladen, ontvangt u via mail een ‘aanvraag tot storting’. Nadat deze storting van uw eigen aandeel (60%) door Sodexo Belgium nv ontvangen wordt, maakt de Vlaamse Overheid de subsidie (40%) eveneens over naar deze rekening. U ontvangt hiervan een melding per e-mail. Opgelet: deze totaalsom wordt op dit moment nog niet betaald aan RMP Bene.
 5. Van zodra het totale bedrag (= inschrijvingsbedrag van uw opleiding) in de KMO-portefeuille zit, geeft u de opdracht tot het betalen van de factuur aan RMP Bene. U dient dus nogmaals in te loggen en uitdrukkelijk de opdracht tot betaling te geven (via de betaalknop). Als mededeling vermeldt u het FACTUURNUMMER dat u op de factuur terugvindt.
 6. Wanneer de betaling bij RMP Bene geregistreerd wordt, ontvangt u hiervan een betalingsbevestiging. Let wel: betalingen van Sodexo aan RMP Bene zijn meestal een twee- tot drietal weken onderweg.
 7. Na deelname van de opleiding ontvangt u een aanwezigheidsheidattest.